İşkur nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme programı
01 Mart 2022, 09:27
İşkur nitelikli bilişim uzmanı yetiştirme programı
Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Projesi (NBUY), bilişim sektörünün ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla kursiyerlerde, hizmet sağlayıcılarda, eğiticilerde, eğitimlerin düzenleneceği eğitim mekânlarında ve sertifikalandırmada özel şartların arandığı mesleki eğitim kurslarıdır.
NBUY Projesinde Hangi Mesleklerde Eğitim Verilir?
Proje kapsamında yazılım ve donanım alanları başta olmak üzere bilişim sektöründeki mesleklerde eğitimler düzenlenir. Proje kapsamında düzenlenen mesleki eğitimler; Millî Eğitim Bakanlığı veya üniversite tarafından onaylanan eğitim programları çerçevesinde en fazla 160 fiilî gün olarak düzenlenir. 15-35 yaş aralığında olan, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olan, Emekli olmayan, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olan, Daha önce bu mesleklerde düzenlenen kursu tamamlamamış olan, Bilişim teknolojileri alanında ön lisans, lisans veya sayısal bölüm mezunu olmak şartlarını taşıyanlar NBUY kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılabilirler.
Eğitimler Ankara ve İstanbul illerinde verilir. Eğitimlerin düzenleneceği işyerleri Kamu İhale Kanunu kapsamında hizmet alımı yöntemiyle yapılacak ihale sonucunda belirlenir. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Kamu İhale Kanuna tabi olarak düzenlenen hizmet alımı yönteminde, eğitim düzenlenmesi öngörülen meslek için teklif veren hizmet sağlayıcıların teklifleri birim maliyet, istihdam oranı, eğitici, tecrübe gibi kriterler çerçevesinde değerlendirilmekte ve en yüksek puan alan hizmet sağlayıcı ile sözleşme imzalanarak eğitimler gerçekleştirilmektedir.
Eğitimlere katılmalarına ve istihdam edilmelerine engel durumları bulunmayan yükseköğretim ve açık öğretim öğrencileri kurslara katılabilirler.
Projenin Katılımcı Açısından Avantajları Nedir?
Eğitim süresince gelir elde edilir, Eğitim süresince kısa vadeli sigorta primleri yatırılır, Kursiyerlerin mesleğe ilişkin teorik bilgileri artar, Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan kursiyerlere Mesleki Yeterlilik Belgesi veya MEB/ üniversite onaylı kurs bitirme sertifikası verilir. Programa devam edilen günler için kursiyerlere günlük cep harçlığı ödemesi yapılır. Ayrıca program süresince katılımcıların genel sağlık sigortası primleri ile iş kazası ve meslek hastalığına ilişkin sigorta primleri İŞKUR tarafından ödenir.
Eğitimlerin tamamı %50 istihdam garantili olarak düzenlenir.
Projeye Nasıl Başvurulur?
Kurslara katılmak için bizimle burayı tıklayarak iletişime geçebilirsiniz.