Telefon
WhatsApp

YURT DIŞI REKLAM VE TANITIM DESTEKLERİ

YURT DIŞI REKLAM VE TANITIM DESTEKLERİ

Ticaret Bakanlığı ihracat desteklerini iki farklı şekilde ele almaktadır. Bunlar mal ve hizmet ihracatına yönelik desteklerdir. Bu iki farklı destek hem destek başlıkları hem de destek tutarları olarak birbirinden farklılık göstermektedir.
  • Etiketler : Yurtdışı reklam ve tanıtım desteği

Ticaret bakanlığı tarafından sağlanan ihracat destekleri hem mal ihracatı hem de hizmet ihracatı kategorisinde sürekli açık destekler olup şekil şartına göre firmaların yararlanabileceği desteklerdir. Bu destekler Bakanlık’ın stratejilerine göre değişkenlik gösterebilir. Yeni başlıklar eklenebilir veya destek rakamları üzerinde düzenlemeler yapılabilmektedir. Bakanlık tarafından verilen desteklerden biri de Yurtdışı reklam ve tanıtım destekleridir.

Bu destek kapsamında, ihracat miktarı ve marka bilinirliliğini artırmak için yapılan tanıtım harcamaları desteklenmektedir. Destek kapsamında destek tutarı %60 olup, destek miktarı ise 250.000 dolardır.

Yurtdışı reklam ve tanıtım desteği kapsamında 4 yıl süresince ve istenilen sayıda ülkede yapılacak katalog bastırma, sosyal medya (facebook, instagram, google, influencer), dergi, gazete, televizyon reklamları ve pop-up mağazacılık harcamalarının %60'ı Ticaret Bakanlığınca Şirketinize geri ödenir.

  • Hedef ve öncelikli ülkelerde tanıtım yapılacaksa veya firmanızın merkezi 4., 5. veya 6. teşvik bölgesindeyse destek oranı %70’e, bu şartlardan ikisini birden sağlıyorsa destek oranı %80’e yükselmektedir. 

 

Zer Danışmanlık ile iletişime geçerek siz de hızlı bir şekilde bu ve diğer tüm teşviklerden yararlanabilirsiniz.

Zer Danışmanlık

E-bülten Aboneliği

Haber, Duyuru, ve her türlü gelişmeden haberdar olmak için e-bülten aboneliğini yaptırınız